Gyors és hatékony módszer a beilleszkedéshez külföldön

Külföldön éltek? Nem akadály! Sőt! A legjobb helyen vagytok!

Mi 2014 óta élünk Ausztriában, ezért pontosan tudom milyen nehéz egy új életet kialakítani külföldön. Van, aki soha nem tudja magát otthonosan érezni, mindig idegen marad. Pedig akkor kimarad egy csomó örömből, állandóan haza vágyik, sóvárog, szomorú és megtört lesz.

A kezdet rendkívül nehéz, főként segítség nélkül.

Ez lehet másként is. 

Az idegen nyelvi környezet plusz akadályokat gördít a család elé

A saját tapasztalatom az, hogy akár gyermekként, akár felnőttként kell új életet kezdeni egy új országban, az első néhány év, amíg a nyelvet elsajátítod, rengeteg plusz energiát igényel. Meg kell ismerkedned az új rendszerrel, a napi normákkal és elvárásokkal. Ahhoz, hogy ez minél gördülékenyebben menjen, hogy be tudj illeszkedni, meg tudd értetni magad, hogy a tudásodnak megfelelő munkát kaphasd és el tudjanak fogadni, ismerned kell a nyelvet. Én már ezeken túl vagyok, jól érzem magam, szeretem a munkámat, sok új barátra, magyarra, és mindenféle nemzetiségűre szert tettem a világból, és élvezem, hogy egy felvilágosult és nyitott szellemiségű életet élhetek. Nem álltam meg itt, azt akarom, hogy minél több szülő és gyermeke élhessen egy élményekben gazdag, sikeres életet.

Ebben szeretnék segíteni! Ezért vagyok itt!

A tréning hatalmas támogatás a külföldön élő családok gyermekeinek

Azért is akartam ezt a módszert mindenképpen a saját anyanyelvemen magyarul is átadni, megismertetni, mert pontosan tudom, milyen nehéz a kezdeti időszak az egész család számára. Saját gyermekem iskolai tanulmányaiból tudom, milyen megterhelő a szülők számára, munka mellett, sokszor úgy, hogy ők maguk alig beszélik a nyelvet, így nem tudnak segíteni a tanulásban gyermekeinek. Mindenképpen hátrányból indulnak az iskolában. Sokkal szorgalmasabban kell tanulniuk, hogy beérjék anyanyelvi társaikat.

Ha azonban a gyerkőcök plusz löketet kapnak azáltal, hogy gyorsabban jár az eszük, gyorsabban fogják fel és értik meg a feladatokat, akkor nagyon nagy erőt és támogatást kapnak a sikeres tanulmányaikhoz. Márpedig gyermeknek, felnőttnek a siker az, ami tovább és tovább motivál.

Remélem hamarosan találkozunk és Nektek is segíthetek!