Azt hiszem a világnak kellenek az ilyen jólelkű és motivált emberek, mivel személyiségük mindig rámutat nekünk arra, hova is juthatunk el, ha van egy ötletünk és hozzá szívünk, lelkünk”

/Hoffmann Nikolett/

Kinga vagyok, a leghatékonyabban én segíthetek gyermekednek a tanulásban, a body’n brain® módszerrel

Nagy örömömre szolgál, hogy a magyar családokkal én ismertethetem meg először a body’n brain® modern activity tanulásfejlesztő módszert, hiszen a mai kor emberének, mindegy, hogy gyermek vagy felnőtt, folyamatosan komoly kihívásokkal kell megküzdenie. 

Aki a világban érvényesülni akar, sokrétű tudással és képességgel kell rendelkeznie, különben lemarad.

Felmerül hát a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik ebben a nagy nyomásban kicsit lassabban képesek haladni? 

Mindig hátul kell majd kullogniuk?

Nem!

Ez a módszer nekik szól, mert a speciális mozgásos fejlesztő gyakorlatok által az agyban új idegpályák épülnek ki, megnövelve annak kapacitását. Ettől sokkal jobban tudnak majd figyelni, koncentrálni, megjegyezni a dolgokat, reagálni a beérkező ingerekre.

Így válhat a suli szórakoztató és lendületes kalanddá, benne pedig a nebulók sikeres és boldog kis tudósokká.

Életem kudarcai is csak tovább motiváltak

Hogy ráleljünk valódi lényünkre, sok kudarcot és nehézséget kell átélnünk. Személyiségünk, készségeink és képességeink viszont ezáltal fejlődhetnek. Mindenkinek más okoz nehézséget, mint ahogyan másban vagyunk tehetségesek is. 

A hagyományos iskolai rendszer sajnos nem képes rugalmasan követni az egyéni igényeket, sokkal inkább keretek, mérhetőség, szabályok és rendeletek közé zárja a benne lévőket, legyen szó diákokról vagy oktatókról egyaránt. Ez rendkívül rombolóan hat az egyéniségre.

Mi szülők, sem képesek nem vagyunk, sem pedig nem feladatunk gyermekeink kudarcait elhárítani. Amit viszont képesek és kötelesek vagyunk megadni nekik, hogy kreatív és sikeres eszközeik legyenek fejlődésük útján.

Kreatívan, az egyéni különbségeket figyelembe véve segítem a családokat

Mindennapi munkám során gyakran találkozom a problémával, miszerint a gyermekek nem, vagy csak nehezen képesek a korosztályuknak megfelelő képességeik kibontakoztatására. Bekerülve az óvodába, az iskolába nehezen integrálódnak, nem ismerik és nem értik a szabályokat, nehezen tudják elvégezni a kapott napi feladataikat.

A kérdés itt nem az, hogy ez kinek a hibája? Ki mit rontott el?

Sokkal inkább az, hogy hogyan segíthetünk neki. 

Személyre szabott és rendszeres tanácsadások során, együtt tárjuk fel a problémát, és találunk megoldási lehetőségeket is.

Azonnal éreztem,
megtaláltam, amit kerestem – a legmodernebb és legszórakoztatóbb tanulásfejlesztési módszert!

Gyermekként magam is csak kevés tantárgyat kedveltem. Természetesen azokat, amikben eleve sikeres voltam, mert szórakoztatott. Több tantárgyból csak a középmezőnybe tartoztam. Viszont sem gyermekként, sem pedig felnőttként nem könnyű megküzdeni azzal, ha azt éreztetik veled, hogy kevesebb vagy a többieknél, az elvártnál. 

Talán nem is értjük, mi az, ami hiányzik belőlünk, csak azt érezzük, hogy elégedetlen velünk a környezetünk, és ez már önmagában lehúz, alul motivál, és különösen a fiatal személyiség kialakulására rendkívül rombolóan hat.

Én mára már tudom, hogyan lehetnek sokkal jobbak az eredmények. 

Ausztriában szakmai önfejlesztésem során találtam rá a body’n brain® módszerre, és azonnal éreztem, hogy megtaláltam, amit mindig is kerestem, – a legmodernebb és legszórakoztatóbb tanulásfejlesztési módszert, amit első magyar trénerként ismertethetek meg a magyar anyanyelvű családokkal.

Bár Vekerdy Tanár úr a kedvenc pszichológusom, mégis cáfolnám elhíresült mondását, miszerint:
“A szülő a legrosszabb korrepetítora gyermekének!”

A legnagyobb tiszteletettel Tanár úr kérem, ez a megállapítás a hagyományos módon igaz is!!

Magam is tapasztaltam szülőként és gyermekként is, hogy a szülők többsége hamar elveszíti türelmét, tehetetlen és eszköz nélküli, ha otthon leül a gyerekkel tanulni.

Gyakran mondják nekem a suliban gyerekek: “ Jaaaj, csak ne az apával/anyával kelljen ma otthon megtanulnom!” 

Mikor rákérdezek, hogy miért, mindig az a válasz, hogy azért mert ő ( egyik vagy másik) hamar ideges lesz. Nem is csoda, hiszen a legtöbb szülőnek nincs gyakorlata abban, hogyan dolgozzon fel egy tananyagot. Így aztán gyakran nagyon hamar kudarcba fullad az otthoni családi tanulás.

De ez a módszer más, mert itt együtt nevetünk akkor is, ha sikerül a gyakorlatot megcsinálni, és akkor is, ha nem! Gyere vágj bele!

Legyen élmény és szórakozás a tanulás is!

Én nem gyakoroltatással fogom nyüstölni a gyermekeket! Nem az írást, számolást meg olvasást kell az utálatig gyakoroltatni, nem kell száz meg száz feladatot megírni, hanem egyszerűen csak csinálni kell a játékos gyakorlatokat, közben pedig szórakozni, játszani! A többi meg megy magától, mint a karikacsapás!

Gyertek, próbáljátok ki, játszatok velem!

Nézd meg mit mondanak mások

„Kinga egy kitűnő pedagógus szeretetteljes odafordulással van a diákjai iránt, őszintén és elfogadóan kezeli őket. Érdeklődik a diákjai hogyléte, állapota felől, miközben gondot fordít a személyes jó kapcsolat kialakítására is. A szülőkkel megfelelő kapcsolatot alakít ki, folyamatos a kettejük közti kapcsolattartás. Szakmailag felkészült, változatos módszereket alkalmaz a foglalkozásain, a diákok képességeit, hangulatát, érzelmi állapotát, életkorát figyelembe véve. Élvezettel, szeretettel és lelkesen végzi a munkáját, fő célja a diákok folyamatos fejlődése és fejlesztése”

Orbán Adrienn

Munkaerőközvetítő

Kinga egy szeretetteljes, sokoldalú, színes, csupaszív ember, aki pozitív szemléletmódjával igyekszik másokat inspirálni, és önzetlenül segíteni. Pedagógiai végzettsége megszerzése óta is időt és fáradságot nem kímélve folyamatosan fejleszti tudását pedagógiai témájú tanfolyamok, képzések formájában, hogy az így megszerzett szakmai ismereteket kreatívan és játékosan építse be a gyerekekkel való munkájába. A gyerekek, hamar a szívükbe zárják Kingát, őszinte, szeretetteljes és nyitott személyiségének köszönhetően. Köszönöm Kinga, hogy a barátomnak nevezhetlek, mert te vagy az egyik legjobb és legönzetlenebb ember, akit ismerek.

Kovács Kánya Adrienn

Tanár

Nagy örömömre szolgál Kinga gyermekekkel folytatott tevékenységéről írni néhány gondolatot, hiszen a gyerekek az én szívemhez is nagyon közel állnak. Tevékenységét sikerült egy darabig személyesen nyomon követnem, valamint a magánéletben is nagyszerű barátnak bizonyult. Kinga minden energiáját és szeretetét fekteti abba, amit csinál. Meg sem kell kérdezni tőle, hogy szereti-e a munkáját. Látni rajta, hogy csupa szívvel, odaadással és örömmel végzi hivatását. Egy különböző nemzetiségekből öszetevődő osztrák iskolában dolgozik. Amit ő maga is örömmel él meg. A gyerekek nagyon kedvelik. Kinga más, mint a többi napközis tanárnő, akit eddig láttam. Nem okoz gondot számára a gyerekekkel együtt játszani, sporttevékenységet folytatni, kreatív elfoglaltságban részt venni. Gyakran magyar mondókákat is tanít a gyerekeknek, amit jól esik hallani a gyerekek szájából. Segítőkész, szívesen olvas, segít a gyerekeknek a házi feladat megoldásban, akár vers tanulásban. Egyenrangúként tekint az apróságokra. Figyelemben mellette senki nem szenved hiányt. Empátiával, lelkiismeretesen kezel minden helyzetet. Tanítói segítségét csak ajánlani tudom kicsiknek, akár nagyobb diákoknak. Hiszen a mások iránt tanúsított segítőkészsége önzetlenül hatalmas, úgyhogy body’n brain®-re fel!

Kovács Dzsenifer

Munkatárs

Milyen különös és egyben csodás véletlen, hogy Kingával való megismerkedésünk – 2010-ben – egykorú gyermekeinkhez kötődik. Néhány utcára laktunk csak egymástól, így hol a játszótéren, hol kiránduláson, hol egymásnál találkoztunk és rendeztünk nagy játék, bicikli, foci partikat. A gyerekek is és mi anyukák is összebarátkoztunk.

Kinga személyisége magával ragadó! Kedves, mindig csupa mosoly, végtelenül önzetlen, egy igazi arany szívű ember. Nagyon szeretem, hogy bármikor is nehézségbe ütközik, azonnal a dolgok jó oldalát, a megoldást keresi és meg is találja. Igazi szorgos hangya, amióta csak ismerem, tanul, fejleszti magát. Széles látókörű, mindig nyitott új dolgokra, igazán inspiráló a társaságában lenni. Végezetül, ha csak egy mondatban lenne lehetőségem Kingáról írni, az így hangozna: Igen, az Angyalok köztünk élnek.

Kerekes Edit

Kreatív vállalkozó

Minőségi fejlesztő munka, tanácsadás a szülőknek, személyiségfejlesztés a gyerekeknek, vagyis három az egyben Kinga egy energiabomba, aki lelkesedésével, pörgő életigenlésével felemel a legelkeseredettebb élethelyzetedből is. Hatalmas szakmai alázattal rendelkezik, ami folyamatos továbbképzésre állandó reflektálásra készteti, mert hisz abban, hogy mindent lehet még jobban, és persze hisz abban is, hogy nincsen lehetetlen. A legújabb módszerek, technikák vannak a tárházában, de tudja, hogy ez a tárház soha nem telik be, állandóan bővítésre, újításra szorul. A gyerekeket azonnal magával ragadja elragadó és vicces személyiségével. Nem hiszem, hogy létezik olyan nebuló, aki ne tanulna szívesen Kingával. Minőségi fejlesztő munka, tanácsadás a szülőknek, személyiségfejlesztés a gyerekeknek, vagyis három az egyben. Szerintem ez Kinga névjegye.

Zapletál Márta

Gyógypedagógus

Kinga egy igazi támogató, önzetlen, segítő ember, olyan személyiség, aki mindig megtalálja hol van rá a legnagyobb szükség. Kitartó és addig megy előre, amíg meg nem találja a megoldást. Igazán jó a közelében lenni, életvidámságából és hihetetlen mértékű pozitivizmusából mindig jut a környezetének is. Kinga mindig is emberekkel dolgozott, de igazán azóta van a helyén, mióta gyerekekkel foglalkozik. A saját tapasztalatai mellett gondot fordít arra is, hogy tovább képezze magát, de legalább ennyire fontos, hogy a tárgyi tudás mellett a gyerek egészséges testi és lelki fejlődésére is figyel, ez utóbbi a szakmája is. Azt hiszem a világnak kellenek az ilyen jóhiszemű és motivált emberek, mivel személyiségük mindig rámutat nekünk arra, hova is juthatunk el, ha van egy ötletünk és hozzá szívünk, lelkünk.

Hoffmann Nikolett

Tanár

Kíváncsi vagy, hogy engem mi hajt az utamon és mi nyújt örömöt számomra? Akkor ezt is olvasd el!

„Kinga, neked segítő szindrómád van! “-  mondta nekem egyszer az oktatóm.

És igen, igaza volt, mert törekszem segíteni bárkinek, akinek szükséges.

Mára ez kifinomult arra, hogy törekszem segíteni bárkinek, aki segítségemre vágyik! “

A civil életemben a lehetőségeimhez képest próbálok több módon is részt venni olyan, számomra szimpatikus törekvésekben, melyek középpontjában mindig valahogyan az emberek jólléte áll. 

Így támogatom évek óta havi rendszerességgel az Orvosok Határok nélkül szervezetet, akik mindig oda mennek gyógyítani a világban, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.  

2014 óta Ausztriában élünk családommal, és a lakóhelyemhez tartozó Vöröskeresztnél önkéntesként dolgozom egy projektben, ami óvódásoknak tanít elsősegélynyújtási ismereteket és a mentőhívás lépéseit. 

A férjemmel a magánéletünkben a számtalan napi feladatunk között, hogy feltöltődjünk, rendszeresen meditálunk ami megnyugtat minket, és amit 2012 óta kezdő meditálóknak is segítünk a szabadidőnkben megmutatni.

Optimista ember vagyok, ezért hiszem, hogy a legapróbb jónak is van értelme, ahogyan egy apró csírából képes óriási fa nőni.

Kedvenc mottóm:  

„ Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.“ – Henry Ford

Kíváncsi vagy még több mindenre rólam, mielőtt elköteleződsz?

Akkor olvasd el a blog bejegyzésem is! Itt találod: